Parkbewoners
Willy Thomas
© Kurt van der Elst
Sinds juni 2016 is Willy Thomas artistiek leider van ARSENAAL/LAZARUS en bepaalt hij samen met LAZARUS de artistieke koers van dit huis.
Willy is de vaste bewoner van dit park. Hij is er om met jou in gesprek te gaan en te luisteren naar wat jij belangrijk vindt om je stad beter te maken.
​
Ann Meskens
Ann Meskens initieert projecten, treedt op als gastvrouw, geeft lezingen, schrijft columns, neemt deel aan kunstprojecten - vaak met sociaal-artistieke inslag - ze spreek zich uit en schrijft.
Ze kiest er op die manier voor om vooral gelegenheidsfilosoof te zijn, dicht bij de wereld.
​
Elly Van
Eeghem
© Tim Dirven
Elly Van Eeghem maakt video’s, foto’s, acties en installaties in de publieke ruimte. Ze laat zich vaak inspireren door het ontwerp en het gebruik van de stad.​
Zes jaar lang werkte ze aan (Disl)placed Interventions, een artistiek onderzoek rond cocreatie van publieke ruimte. Het resultaat kreeg vorm in een gelijknamig boek.
​
Einat Tuchman
Einat Tuchman is danseres, performer en activiste. Als danseres was ze actief bij o.a. Les Ballets C de la B, Victoria en Needcompany.​
​
Ze is één van de initiatoren van State Of The Arts – een open platform voor kunstenaars en kunstwerkers wat in november 2013 werd opgericht, als antwoord op de ingrijpende cultuurpolitieke veranderingen in België.
​
Farbod Fathinejadfard
Farbod Fathinejadfard is een Brusselse theatermaker/speler.
Hij maakte zijn debuut met Shiraz, tell me about the revolution?. Een verhaal waar Farbod de twee werelden doorkruist waarin hij is opgegroeid.
Farbod is ook actief binnen
TransfoCollect en was in 2015 Cultural Mediator voor Artsen Zonder Grenzen.
​
© Kurt van der Elst
Willy Thomas
Willy Thomas startte als speler bij HTP van Jan Decorte (1981) en richtte in 1984 Dito'Dito op, samen met Guy Dermul en Mieke Verdin. Naast spelen en maken schreef hij ettelijke toneelstukken waarvan B=A dat bekroond werd met de Signaalprijs in 1990, in een regie van Guy Cassiers. In 1994 werd B=A nogmaals bekroond met dezelfde prijs; maar dan in een enscenering van Dito'Dito.
Naast sporadische samenwerkingen met Josse De Pauw, Guy Cassiers, Bart Meuleman e.a. was er vooral een intense band met tg STAN en het Franstalige gezelschap Transquinquennal waarmee verscheidene producties werden gecreëerd.
Sinds het begin van de jaren negentig werd het werk van Dito'Dito steeds meer verbonden met de stedelijke realiteit. De productie STOEMP in coregie met Guy Dermul was daarbij de brug tussen KVS en Dito'Dito. In de KVS speelde hij een belangrijke rol in de Dea Loher-cyclus met Alize Zandwijk van het Ro-Theater. Er was ook de samenwerking met Olympique Dramatique (Titus Andronicus, Augustus - selectie TheaterFestival 2015), Bart Meuleman (Kafka, Hedda Gabler), Ruud Gielens, Raven Ruël (Tsjechov), Wim Vandekeybus (Decorte), Benjamin Verdonck (313 misschien wisten zij alles en Global Anatomy), Thomas Bellinck (Aperçu de l’ìnconu) en Josse De Pauw (Revue Ravage - selectie TheaterFestival 2015). Opnieuw met Guy Dermul maakte hij het taal gemengde Pain perdu/Gewonnen brood met laatstejaarsstudenten uit verscheidene theaterscholen uit het hele land en met teksten van Pol Hoste. Tijdens het seizoen 2012-2013 was hij coördinator van het omvangrijke stadsgebeuren Tok Toc Knock waarin werd samengewerkt met tal van kunstenaars (Jozef Wouters, Ruud Gielens, An van de Vyvere, Romain David, Simon Allemeersch, Annelies van Hullebusch, Didier Deneck, Mohamed Oauchen, Gökhan Girginol, Einat Tuchman en Thomas Bellinck met Domo De Europa Historio en Ekzilo (selectie TheaterFestival 2015, ‘thuis in de stad-prijs’ 2013).
​
Sinds juni 2016 is Willy Thomas artistiek leider van ARSENAAL/LAZARUS en bepaalt hij samen met LAZARUS de artistieke koers van dit huis. Begin 2017 maakte hij samen met Benjamin Verdonck de voorstelling Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben, een coproductie met Toneelhuis naar het werk van César Bruto. In het seizoen 2017-2018 stond Willy op de scène met Poquelin II, een coproductie van tg STAN, Toneelhuis/Olympique Dramatique, ARSENAAL/LAZARUS, NTGent en Dood Paard. En in M.A.D., een coproductie van ARSENAAL/LAZARUS en Zuidpool, deelde hij de scène met Sofie Decleir.
​
In 2019 was Willy te zien als onderhandelaar Roeland te zien in de tv-reeks De Dag en vertolkte hij één van de hoofdrollen in Hellhole, een film van Bas Devos.
​
In het seizoen 2019-2020 maakt Willy mee deel uit van het project In Search of Democracry 3.0, een coproductie van Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel, waarin democratie vroeger, nu en in de toekomst wordt belicht en in vraag gesteld. Hij host in Mechelen de live onderzoeksperformance die in het kader van dit project ontstaan is: Een democratische avond voor bijna iedereen.
​
---
Willy Thomas is de bezieler en trekker van het bijzondere Mechelse stadsproject The Life of Mechelen en De Grond der Dingen, een project dat van 2017 tot 2021 loopt. In het kader van dit participatieve stadsproject wordt van december 2019 t/m maart 2020 bij partner Museum Hof van Busleyden de expo The Neverending Park - Wat is de Grond der Dingen? georganiseerd, waar Willy tal van kunstenaars, makers, performers, experten e.a. gasten zal ontvangen. In het seizoen 2019-2020 wordt ook de vierde editie van The Life of Mechelen gecreëerd: #4 Op eigen benen / In de wereld.
​
​
Ann Meskens
Ann Meskens (1965) studeerde wijsbegeerte en toegepaste ethiek aan de Ku-Leuven en de Universiteit van Nice. Ze schreef de boeken Jacques Tati: een kwestie van kijken en Eindelijk buiten: filosofische stadswandelingen. Van 2010 tot 2013 verbleef ze als gastschrijver aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie en daarover schreef ze het boek The making of. Met Johan Vandenbroucke richtte ze de boekhandel De Zondvloed op in Mechelen en Roeselare, waar naast de boekverkoop ruimte was voor gesprek betreffende cultuur en wereld.
Meskens initieert projecten, treedt op als gastvrouw, geeft lezingen, schrijft columns, neemt deel aan kunstprojecten - vaak met sociaal-artistieke inslag - ze spreek zich uit en schrijft. Ze kiest er op die manier voor om vooral gelegenheidsfilosoof te zijn, dicht bij de wereld.
Einat Tuchman
© Tim Dirven
Elly Van Eeghem maakt video’s, foto’s, acties en installaties in de publieke ruimte, en is gefascineerd door stadsontwikkeling en door de verhouding tussen plan en werkelijkheid. Ze maakt individueel werk maar gaat ook vaak collectieve projecten aan met buurtbewoners, schoolkinderen of verwante makers.
​
Zes jaar lang werkte ze aan (Dis)placed Interventions, een artistiek onderzoek rond cocreatie van publieke ruimte. Het resultaat kreeg vorm in een gelijknamig boek. Dit najaar trekt ze op tournee met een audiovisuele podiumvoorstelling rond het thema.
​
Van Eeghem is verbonden aan het Stadsatelier van de Vooruit in Gent en geeft les aan KASK School of Arts.
​
Meer weten? -> ellyvaneeghem.be
Elly Van Eeghem
Einat Tuchman is danseres, performer en activiste. In het verleden was ze actief als danseres bij verschillende companieën waaronder Les Ballets C de la B, Victoria en Needcompany.
Sinds 2001 focust Einat zich meer op haar eigen werk, waarin ze dans als resultaat van dagelijkse handelingen en bewegingen onderzoekt.
​
In 2010, na haar postgraduaat opleiding “A-pass Brussels”, startte ze met het initiëren van interactieve performances. Deze onderzoeken de complexe relatie tussen collectivisme en individualisme. Verder creëerde ze verschillende participatieve kaders om te werken rond thema’s als gastvrijheid en territorialiteit. Op dit moment werkt ze aan een gemeenschapsproject in Molenbeek.
Daarnaast is ze één van de initiatoren van State Of The Arts – een open platform voor kunstenaars en kunstwerkers wat in november 2013 werd opgericht, als antwoord op de ingrijpende cultuurpolitieke veranderingen in België.
Farbod Fathinejadfard
Farbod Fathinejadfard is een geëngageerde Brusselse theatermaker/ speler. Hij nam deel aan de Makers opleiding van RITCS en werkt sindsdien in het culturele circuit.
Hij maakte zijn theaterdebuut met Shiraz, tell me about the revolution? Een verhaal waar Farbod de twee werelden doorkruist waarin hij is opgegroeid. Namelijk Shiraz, Iran en België, Assenede. Hij woont en werkt in Brussel maar is misschien net daardoor vooral een man van de wereld.
​
Verder maakt hij deel uit van de huidige cast van de theatervoor-stelling If there weren’t any blacks, you’d have to invent them van Aurelie Di Marino.
​
Daarnaast is Farbod ook actief binnen TransfoCollect en was in 2015 Cultural Mediator voor Artsen Zonder Grenzen.