top of page

Tuin van eten

Er zijn 4 clusters waar in de toekomst verder rond
kan worden gewerkt: 
ECORRIDOR, TUIN VAN ETEN,
TINY COOP en GEERDEGEMVAART

 

---

TUIN VAN ETEN is een cluster die vooral rond voedsel en inclusie is opgebouwd. Deze cluster is bij uitstek bedacht om de haalbaarheid van voorstellen te vergroten door ze onderling te verbinden. Het ene voorstel kan zorgen voor het andere etc. 

 

---

We kregen van Stad Mechelen de goedkeuring om samen te onderzoeken of en hoe dit project kan landen in en rond het Mechelse Tivolipark. Hiervoor kregen we ook de steun van de Vlaamse overheid en werken we samen met Architecture Workroom, Erfgoedcel Mechelen, RADAR Mechelen, de stadsdiensten en de buurtbewoners.

 

Doel:

Gedurende anderhalf jaar gaan met de indieners van de verschillende voorstellen rond voedsel en inclusie, buurtbewoners, jongeren en kinderen, het team van het Tivolipark, experten, stedelijke diensten én kunstenaars onderzoeken of de noden van de buurt en de site verenigbaar zijn met die van de cluster en hoe we samen tot realisatie van ideeën kunnen komen.

DGDD Tivoli-07.png
DGDD Tivoli-10.png

Tuin van Eten @Tivoli 1

Op zaterdag 30 april 2022 organiseerden we de eerste publieke bijeenkomst rond de Tuin van Eten in het Mechelse Tivolipark. We hielden een gesprekstafel rond lokale voedselproductie vertrekkende vanuit de ingediende ideeën rond voedsel. Verder namen ook kunstenaars Chloé Dierckx en Jelle Annie Michiels hun intrek in het park.

TIVOLITAFEL 1: 

Mechelen de boer op!

Voor het komende anderhalf jaar plannen smeden met iedereen die op een manier de positie van lokale voedselproductie in en rond de stad Mechelen wil versterken.

- - -

SCHUILPLEK

Jelle Annie Michiels

Met het participatief werk 'schuilplek' wil kunstenares Jelle Annie Michiels op zoek gaan naar een nieuwe invulling van de serre in het Tivolipark. Samen met het publiek wil ze de noden, verwachtingen en ook emoties rond het thema 'schuilen' verkennen.

- - -

HET GELUID VAN EEN HAND DIE KLAPT

Chloé Dierckx

Wat is het geluid van één hand die klapt? Binnen de zen traditie is een Koan een schijnbaar onbeantwoordbare vraag, die de bevraagde dwingt om voorbij het voor de hand liggende te denken. Een centraal thema van vele Koans is de identiteit van tegengestelden. Kunstenares Chloé Dierckx wil de bezoekers van het Tivolipark uitdagen om in stilte de vele diversiteit die het park te bieden heeft samen te brengen. 

- - -

Praten over eten, doet eten! 

De jongens tienerwerking van J@M Otterbeek en Oud-Oefenplein volgenden een workshop pizza bakken in een mobiele houten oven. 

DGDD Tivoli-02.png
tivolipark  (23).jpg

Tivolitafel 1: Mechelen de boer op!

© Raymond Mallentjer

DGDD_AFL__na-69_edited.png
element_vogel_nootjes 2.png
element_bladeren 7.png
tivolipark  (21).jpg

© Raymond Mallentjer

De Reizende Oven: Bak workshop met J@M Otterbeek en Oud-Oefenplein

tivolipark  (18).jpg

© Raymond Mallentjer

Jelle Annie Michiels nodigde bezoekers uit samen te werken aan een "schuilplek"

element_bloem 3.png
element_vogel_nootjes 4.png
tivolipark  (51).jpg

© Raymond Mallentjer

tivolipark  (14).jpg

© Raymond Mallentjer

Chloé Dierckx

element_bloem 4.png

In samenwerking met:

Logo zwart PNG.png
awb-logotype-bw.png

Met de steun van:

Vlaanderen_verbeelding werkt.png
bottom of page